+421 484 131 573 sekretariát školy
+421 484 133 502 školská jedáleň

Noc výskumníkov a Deň hviezd

Žiaci krúžku Objavujeme vesmír sa zúčastnili dvoch zaujímavých náučno-interaktívnych podujatí, ktoré obohatili obsahovú náplň plánovaných aktivít v bádateľsko-odbornom prostredí.

Noc výskumníkov, ktorá sa konala 29.10.2023 v priestoroch Europa SC, dala našim bádateľom v ponúkaných technicko-ekologických aktivitách možnosť preniesť sa na morské dno prostredníctvom virtuálnej reality, stať sa aktívnym prekladateľom z anglického jazyka v televíznom štúdiu, simultánne pilotovať lietadlo, vyrábať predmety na 3D tlačiarni, pochopiť potrebu šetrenia elektrickej energie a fyziku v hračkách, byť záchranárom, ovládať model automobilového motora, merať ekologickú stopu, spoznať možnosti alternatívneho pestovania rastlín a spôsob starostlivosti o exotické zvieratá v domácom prostredí.

Zaujímavú ponuku dostali „vesmírčania“ od našich metodických spolupracovníkov z Hvezdárne v Banskej Bystrici v podobe pozvánky na Deň hviezd, ktorý sa konal 14.10.2023 na Vartovke na vrchu Urpín. Zážitková vedomostno-interaktívna exkurzia odštartovala absolvovaním náučného chodníka Serpentíny Urpín, kde žiaci odpovedali na otázky v oblasti astronómie a geografie. Na Vartovke nás už čakal p. vedúci Hvezdárne v BB p. RNDr.Stanislav Kaniansky s prednáškou o pôvode a živote hviezd. Exkurzia v priestoroch Hvezdárne s odborným výkladom a priamym pozorovaním Slnka bola ocenená množstvom zvedavých otázok od „vesmírčanov“ a veľkým potleskom. Čerešničkou na torte boli tematické aktivity a hry v prírode a občerstvenie v podobe opekania špekačiek.

Tešíme sa, že sa k nám pridali aj rodičia a mladší spolužiaci z krúžku Spoznávaj.

Ďakujeme organizátorom obidvoch akcií a odnášame si nielen množstvo vedomostí a zážitkov, ale aj skvelý pocit z nových priateľstiev a chuť ďalej objavovať.

Partneri

ZAP   KIA   Stefe  TWD

 

Podporovatelia

partner partner partner partner partner partner partner partner

 

Inštitúcie

Rodičia a priatelia Mandyska Minedu Nucem SPU OR
partneri_aktualny_projekt